Monday, January 27, 2014

E vremea povestilor

Pentru ca vremea de afara ma face sa ma gandesc la povesti spuse la gura sobei,  astazi as vrea sa va fac cunostinta cu Matei. Cum care Matei? Matei Babiceanu de la Genesis Collegiate. Acum este in clasa a IV-a.
De ce? Pentru ca anul trecut, povestea lui a castigat premiul II in competitia Baterel si Lumea NON - E (grupa claselor I - IV).

Va provoc sa o cititi si sa-mi trimiteti si voi povestile voastre.

               
 Salvarea  naturiiEra odata o imparatie unde traiau trei gardieni a  caror bunatate era uriasa. Cele trei personaje incredibil de bune la suflet erau : Zmeul, Duhul cel Rau si Vrajitoarea.  
 Ei aparau lumea de :sticle, plastic si alte lucruri care polueaza .      


Dar se pare ca unii nu prea respectau asta, de exemplu: Harap-Alb, Ileana  Cosanzeana si Zana ce Buna . 
Ei aruncau sticle pe jos, poluau tot timpul.
Intr-o zi, Zmeul, Duhul cel Rau si Vrajitoarea au hotarat sa le arate ce se va intampla daca vor continua sa polueze. I-au prins pe cei trei si i-au dus pe o insula plina de gunoaie. Le-au zis sa stea acolo, sa vada si eu cum este sa traiesti intr-o lume poluata. Dupa ce au ramas singuri, Zana cea Buna s-a dus sa  bea apa din rau ca ii era tare sete. 
Dar ce sa vezi ? Apa era aproape neagra iar, pestii erau morti. 
Harap-Alb s-a dus sa se plimbe prin padure dar, pe jos erau numai mizerii, asa ca Harap-Alb a fost dezgustat. Ileana Cosanzeana s-a dus la rau sa se spele pe fata dar apa era tulbure si urat mirositoare. 
Nemaiputand rezista, cei trei s-au dus la Zmeu, Vrajitoare si Duhul cel Rau si le-au spus ca nu mai rezista  si ca vor sa plece de pe insula. Ei au spus ca doar daca strang gunoiul si-l sorteaza pe categorii: hartie, plastic, sticla vor putea pleca de pe insula. 
Cei  trei care si-au invatat lectia au acceptat si dupa ce au strans, nu au mai poluat niciodata.

No comments:

Post a Comment